Monarchia korabeli édességcsokor a Rudolf musical premierjén

Baksa Erika Fotó: Bécsi Kávéház
2025.12.16. 12:24

Nagy Balázs a Győri Nemzeti Színház színésze, akit Taaffe gróf szerepében láthatunk szombattól a Rudolf nagysikerű musicalben, egy különleges kéréssel kereste meg Bint Dórát, a Bécsi Kávéház ügyvezetőjét.

A szombati premierre egy valódi bécsi, monarchia korabeli édességcsokorral szerettek volna készülni, és Dóráékra bízták ennek megvalósítását.

Az ötlet a legjobb kezekbe került, ugyanis a már gyakorlott csapat a Barokk esküvőre is megálmodott egy korhű Mária Terézia-tortacsodát.

„Elkezdtem utánanézni, és még alaposabban feltérképezni a 19. századi alapanyagokat, és megszületett a kompozíció” – meséli Dóra.

A főúri pompa az aprósüteményektől egészen a koronaékszert megtestesítő háromemeletes tortáig garantált.

A szombati premieren sacher, Eszterházy, ishler, linzer minisütik mellé a korban is illő dobos is helyet kapott, modern köntösben, macaronok formájában tálalva.

A fő attrakció az impozáns, arannyal cizellált torta volt, amelyen természetesen az előadás plakátján is megjelenő motívumok köszöntek vissza.

A torta alapján mogyorós trüffelkrém pihent enyhén fahéjjas piskótaágyon. A középső szint a Mária Terézia-torta mandulás, vaníliás piskótájának ölelésében elterülő kávémousse, kandírozott narancshéjjal megbolondított narancslekvár és marcipán társaságában.
A legfelső szintre egy könnyedebb citrusos piskóta alapon hívogató málnás krém került.

A díszítéssel együtt 26 munkaóra alatt készítette el a profi cukrászcsapat Vékási Áron vezetésével, Czvitkó Annamária, illetve Kemény Melinda közreműködésével.

„A darab egyszerűen fenomenális, szenzációs, látványban is lenyűgöző” – áradozott Dóra.

Ha a kóstolókat kérdezném, akkor szinte biztosan a tortáról és süteményekről hasonló lenne a véleményük.

Korábbi cikkünk a témában:

Kapcsolódó témák: #Győri Nemzeti Színház | #premier | #torta |